Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsДнес има реален шанс да се включат САЩ

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsДнес има реален шанс да се включат САЩ
Коментари Харесай

Киев обяви реален шанс да включи САЩ в преговорите за Донбас

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Днес има действителен късмет да се включат Съединени американски щати в договаряния за разрешаване на спора в Донбас, съобщи ръководителят на кабинета на украинския президент Андрий Ермак, представен от РИА Новости.
" И това може да даде своя резултат. И Украйна ще направи всичко допустимо за това ", сподели той в коментар пред организация RBC-Украйна.

По-рано ръководителят на Киевската делегация в Тристранната контактна група Леонид Кравчук към този момент беше предложил да включи Вашингтон в преговорния развой. Според него Киев организира съвещания по тази тематика, само че към момента не в обществения проект. Президентът Владимир Зеленски приказва също за нуждата от разширение на броя на участниците във „ Нормандския формат “ (Германия, Русия, Франция, Украйна) посредством привличане на Съединени американски щати.

В отговор самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР упрекнаха Киев в следващия опит да избегне осъществяването на споразуменията. В Държавната дума предлагането на Зеленски беше наречено опит за дестабилизиране на обстановката в района.
Както уточни държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, Вашингтон е подготвен да поддържа форматите Минск и Нормандия в Украйна, само че доста зависи от Москва. На собствен ред прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че механизмът на съвещания на равнище асистенти на президентите на Русия и Съединени американски щати в Донбас може да бъде обновен. В същото време той акцентира, че не се приказва за подмяна на " нормандския формат ". 

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР